Διακήρυξη

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Θέσεις του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς

Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι πολιτικές θέσεις και το σχέδιο καταστατικών αρχών από την Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από σήμερα έως και το τέλος Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στις οργανώσεις του κόμματος ο προσυνεδριακός διάλογος, ενόψει του πρώτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου στον «Κεραμεικό» (Κεραμεικού 58, Μεταξουργείο).

Το Σχέδιο Θέσεων του συνεδρίου της ΔΗΜ.ΑΡ στην εισαγωγή του προσδιορίζει τα στοιχεία της ταυτότητας του κόμματος, δηλαδή το δημοκρατικό σοσιαλισμό, τον αριστερό ευρωπαϊσμό, τη μεταρρυθμιστική στρατηγική και την οικολογική κατεύθυνση.

Το Σχέδιο Θέσεων περιλαμβάνει 8 κεφάλαια:

-Το πρώτο αναφέρεται στη φυσιογνωμία και το ρόλο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
-Το δεύτερο υπογραμμίζει τα στοιχεία που συνθέτουν τη σημερινή παγκόσμια κρίση.
-Το τρίτο αναφέρεται στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Το τέταρτο περιλαμβάνει βασικές προγραμματικές προτεραιότητες της Δημοκρατικής Αριστεράς.
-Το πέμπτο εστιάζει στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
-Το έκτο καταγράφει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει στις εξελίξεις η σύγχρονη δημοκρατική αριστερά.
-Το έβδομο καταθέτει το εναλλακτικό σχέδιο και την πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας.
-Το όγδοο παρουσιάζει ένα κείμενο για τη νεολαία και το ρόλο της στα χρόνια που έρχονται.

Στο πρώτο συνέδριο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί ο χάρτης καταστατικών αρχών του κόμματος, με τις οποίες η Δημοκρατική Αριστερά φιλοδοξεί να λειτουργεί δημοκρατικά και αποτελεσματικά, στη βάση του σεβασμού της συλλογικότητας, της διαφορετικότητας, του σεβασμού των αποφάσεων, στη δημοκρατική πολιτική συμπεριφορά, τη συμμετοχή, την ατομική προσφορά και ευθύνη, τη σύνθεση των απόψεων και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου