Διακήρυξη

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κυριάκο ΤσίροΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο.
Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους/τις: Σοφία Ανδριοπούλου, (τ. βουλευτή Β Αθήνας), Άρη Τσουκνίδα, (μέλος Κ.Ε.), Γιάννη Σταμάτη (Γραμματέας. ΔΗΜ.ΑΡ. Γαλατσίου), Γιώργο Μούκα, Τερέζα Κορβίνο και  Δημήτρη Τούντα (μέλη Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Γαλατσίου).

Στη συνάντηση προηγήθηκε η  παρουσίαση της λειτουργίας του Δήμου και των προβλημάτων που υπάρχουν σε αυτόν από τον Δήμαρχο Κυριάκο Τσίρο. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
Από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς κατατέθηκε η πρόταση για την διαμόρφωση ενός τοπικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προέρχονται από την κρίση στην κοινωνία του Γαλατσίου. Ενός σχεδίου που να περιλαμβάνει την ενεργοποίηση της κοινωνικής συμμετοχής των κατοίκων καθώς και την διαμόρφωση αντίστοιχων μηχανισμών αλληλεγγύης. Ενός σχεδίου που θα διαμορφωθεί με την συμμετοχή της Διοίκησης, των Δημοτικών Παρατάξεων, κοινωνικών, πολιτιστικών, αθλητικών και πολιτικών φορέων και κυρίως με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής. 
Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη διαμόρφωσης Συμμετοχικού Προϋπολογισμού για το 2012.
Ακόμα επισημάνθηκε η ανάγκη δημόσιας συζήτησης και η λήψη πρωτοβουλιών για τις συγκοινωνίες (ιδιαίτερα για τις γραμμές 623 και 624),για το Παλαί, την ενοποίηση των χώρων και το νέο ρυθμιστικό σχέδιο, για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων κ.ά.
Ταυτόχρονα ασκήθηκε κριτική για α) την έλλειψη λειτουργικότητας σε μεγάλο τμήμα των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και β) προβλήματα ανεπάρκειας και προχειρότητας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων που θα μπορούσαν να επιφέρουν έσοδα στον Δήμο.
Χαρακτηριστικά επισημάνθηκαν τα προβλήματα συμπλήρωσης του τεχνικού δελτίου του προγράμματος για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς που στέρησαν τόσο από το Νομικό Πρόσωπο πάνω από 150.000 ευρώ, όσο και από τουλάχιστον 60 οικογένειες από 1000 ευρώ σε τροφεία για την για την περίοδο  2011-2012. Γεγονός που οδηγεί σε συρρίκνωση της προσφοράς του Δήμου στον συγκεκριμένο τομέα (λιγότερο προσωπικό, υπολειτουργία των σταθμών, έλλειψη οικονομικών για μισθούς και λειτουργικά έξοδα).
Αντίστοιχα και για την διοργάνωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Πάρκο Βεΐκου που ουσιαστικά εκχωρήθηκε σε ιδιώτες χωρίς να υπάρξει το αντίστοιχο όφελος  για τον Δήμο και χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη κοινωνικής πολιτικής για τους Δημότες/κατοίκους.
Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την ανάπτυξη ενός συμμετοχικού μοντέλου διοίκησης των Δήμων. Με δημόσιο έλεγχο τόσο στην αποτελεσματικότητα όσο και στην χρήση του δημοσίου χρήματος. Με δράσεις πολιτών, υποστήριξη πρωτοβουλιών, με δημιουργικό τρόπο στην άσκηση πολιτικής. Σε αυτή την κατεύθυνση ενημερώσαμε τον Δήμαρχο ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να καταθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Τέλος συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο θεσμικής επικοινωνίας και ενημέρωσης για δραστηριότητες και θέματα που αφορούν το Δήμο και τους Δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου